Gorąca Kanapka ze Szprotkami i Kozim Serem
Efektownie wygląda, doskonale smakuje i rozgrzewa - na śniadanie czy lekką kolacje nadaje się w sam raz!
Składniki:
- 8 szt. małych kromek razowego chleba
- 3 łyż. majonezu Light
- 1 szt. puszka szprotów w sosie pomidorowym
- 50 g twardego koziego sera
- 8 łyżecz. pestek słonecznika
- szczypta pieprzu cayenne
Przygotowanie:
Majonezem posmarować kromki razowego pieczywa, wyłożyć na nie szproty z odrobiną sosu pomidorowego, posypać pieprzem cayenne, wyłożyć kawałek sera koziego i posypać każdą kromkę łyżeczką pestek słonecznika.
Taką kanapkę można od razu serwować |
Taka kanapka też bardzo dobrze smakuje, ale na gorąco ma swoje zalety - rozgrzewa, zwłaszcza w takie mroźne dni, i też smakuje o wiele lepiej, chrupiące pieczywo, miękka i soczysta ryba, kremowy ser i pestki słonecznika. Mmmm! Pyszne!
Wiec tak przyrządzoną kanapkę wstawić do kuchenki mikrofalowej na 5 - 6 min., lub do rozgrzanego na 120 C piekarnika i piec 8 - 10 minut.
Kanapka ze Szprotkami i Kozim Serem na Gorąco |
Smacznego!!!
Coś rewelacyjnego! Takie właśnie przepisy lubię- danie proste, szybkie do wykonania, a bardzo efektowne i pewnie bardzo smaczne :) Do listy najbliższych zakupów wpisuję składniki tej potrawy i już nie mogę się doczekać, kiedy spróbuję.
OdpowiedzUsuńSmacznego Kochana :-)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia. Apetyczne bardzo!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie ;)
Usuń