poniedziałek, 2 stycznia 2012

Zupa Rybna Biała

Witamy :-)
Nowy Rok przyniósł ze sobą dużo planów na przyszłość, a także postanowień, którym spróbujemy sprostać i doprowadzić do ich spełnienia :-) 
Jednym z najczęstszych postanowień jest... odchudzanie :-) Nie daremnie! Po świątecznym okresie przybywa tu i owdzie :-) 
Zaczynamy więc odchudzać nasze meni :-) 

  
Zupa Rybna Biała 
Smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu, co prawda zawiera śmietanę, ale można zstąpić ją z powodzeniem jogurtem, co do ryby,to mrożony mintaj jest  wszędzie dostępny, ale jeśli jest możliwość wyboru - polecam świeżą rybę.

Składniki: 

  • 4-5 szt.   mrożonego mintaja 
  • 3 szt.       ziemniaków 
  • 3 szt.       marchewki 
  • 1 szt.       dużego pora 
  • 150 ml    śmietany do zup 
  • 1 szt.       kostki warzywnej 
  • 2 szt.       liści laurowych 
  • 3 szt.       ziela angielskiego 
  • 1 pęczek  świeżego koperku               
  • sól i pieprz do smaku  

Przygotowanie:  


Rybę rozmrozić i pokroić w dużą kostkę. Zagotować 2,5 l wody, włożyć kostkę, liść laurowy i ziele angielskie - zagotować, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojona w plasterki - gotować 15min. Por oczyścić, biała część pokroić w plasterki, włożyć do gotującego się bulionu - gotować 5min. Pod koniec gotowania włożyć rybę - gotować jeszcze 3- 5min. Zabielić śmietanką, doprawić solą i pieprzem do smaku - podawać z posiekanym koperkiem.  

  
Zupa Rybna Biała     



 Smacznego!!!


1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękujemy za każdy komentarz - są dla nas bardzo cenne!
Niezmiernie nam miło je czytać, dziękujemy że jesteście i czytacie ;-)
Pozdrowionka!